1,9 GTE

vaiko Great Tuning Engine?

Alkuperäinen 1,9E mallihan tuotti 105 hp:n tehon joka ei tietenkään rallipoluille riittänyt. Lähtökohtaa on tietysti 20e moottorin tullessa markkinoille hieman muuteltu mm. ottamalla 20E:n ilmamäärämittari käyttöön (1,9 mallissa on todella pieni ilm.mittari. 20 ja30E malleissa sensijaan on hieman suurempi. 30 mallin ero 20 malliin on sen erilaisessa signaalissa. Itse ilmareikä on samankokoinen.)

Sen jälkeen autossa on koitettu myös 3,5 BMW mittaria mutta senaikaisista tuloksista ja muusta konstruktiosta ei ole tietoa.

Ennen nykyistä ulkoasuaan auto koki n.2 vuotta kestäneen "uudelleensyntymisen" jo aika monennetta kertaa ja silloin autossa olikin paikoillaan uudelleen tuo 3,5 litraisen mittari ja enemin R13 nokka. Kantena toimi ja toimii edelleenkin 1,6 S mallin pienipalotilainen mutta 40-45 ventiileillä varustettu kisakansi. Männät olivat 95 mm Mahlet. Kansi on teetetty alan ammattilaisella ja se virtaa n.205hp. Tehoja autosta saatiin 165 hp ja vääntöä 189 nm.

Tällä hetkellä autossa on paikoillaan kaasuttimet (45 mm Weber.) Syy muutokseen on se että autosta on yritetty saada tehoa enemmän ja jostain syystä tehojen ulossaanti ruiskukonstruktiolla tökkäsi 170 heppaan vaikka kapistukseen on kokeiltu ja vaikka mitä...
(Autossa oli paikoillaan oikea 2,2 litraisen kansi mutta "syy" ei löytynyt sieltä. Tosin kaasuttimilla vääntö kasvoi kymmenisen nm. Tutkimukset jatkunevat.)

                

Tämän hetken konstuktio:

Om. Reijo I

paluu...